З 1 квітня в Україні відбудеться низка змін, серед яких збільшення розміру мінімальної заробітної плати. Це можливо за допомогою зарубіжних партнерів. Гроші, які Україна отримала у березні, мають вистачити до червня.

Однак уряд заявляє , що має план, як закрити свої соціальні зобов'язання. Економіст Олег Пензін пояснює, що підвищення мінімальної зарплати до 8 тисяч гривень відбувається за рахунок закордонних партнерів.

Зарплата. Фото: dengi.ua
Зарплата. Фото: dengi.ua

Він наголошує, що це не час для ілюзій, і всі наші прибутки йдуть на підтримку війни. У квітні Україна здобула значний фінансовий пакет, що є великим успіхом у порівнянні з попередніми місяцями.

Виручені кошти, включаючи допомогу від ЄС та МВФ, мають забезпечити економічну стабільність країни до червня. Експерт вірить, що за міжнародної підтримки Україна отримає додаткові 60 мільярдів доларів, що дозволить виконати соціальні зобов'язання.

Популярні новини зараз

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Показати ще

Підвищення зарплати

Оскільки підвищення мінімальної зарплати автоматично підвищує видатки державного бюджету на бюджетників, таких як вчителі, лікарі та чиновники.

"Поки що інфляція невелика (менше 5%), але підвищення витрат у бізнесі може позначитися на підвищенні цін", - вказує експерт, додаючи, що різке підвищення залишається малоймовірним.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua бути чи не бути: коли в Україні краще перевестися з пенсії за вислугу років на виплати за віком

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, зростання мінімалки в Україні перетворить мрії на кошмари: хто постраждає найбільше