Закон України "Про охорону дитинства" надає пільги багатодітним сім'ям, де виховують трьох і більше дітей. Однією з таких пільг є 50-відсоткова знижка на оплату житлово-комунальних послуг, включаючи плату за газ, електроенергію та інші комунальні послуги.

Ця знижка застосовується до платежів у межах норм, передбачених чинним законодавством, які визначаються на підставі площі житла на кожного члена сім'ї (загалом 21 кв. метр на кожного члена сім'ї, який постійно проживає в жилому приміщенні, та додатково 10,5 кв. метра на всю сім'ю).

Субсидії. Фото: скрін youtube

Крім того, багатодітні сім'ї можуть отримати 50-відсоткову знижку вартості палива, у тому числі рідкого, якщо їхні будинки не мають центрального опалення. Для отримання цих пільг сім'я повинна мати середньомісячний дохід, який не перевищує встановлений розмір доходу для отримання пільг.

Наприклад, у 2024 році розмір податкової соціальної пільги складає 4240 гривень на одного члена сім'ї. Для отримання пільг багатодітній сім'ї потрібно бути зареєстрованим в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги.

Популярні новини зараз

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Показати ще

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Заяву на призначення пільги можна подати онлайн через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України. Для цього необхідно подати заяву, декларацію про доходи сім'ї пільговика та довідку про наявність у житловому приміщенні пічного опалення та/або кухонного вогнища на твердому паливі (якщо сім'я отримує пільгу на придбання твердого палива і скрапленого газу).

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua терміново треба йти у фонд: українським пенсіонерам зробили останнє попередження

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, вийти на пенсію достроково у 2024 році: у ПФУ розповіли, хто може не чекати 60-річчя