Експерт по енергетиці Геннадій Рябцев вважає, що ціни на електроенергію в Україні зростуть у зв'язку з необхідністю ремонту критичних енергооб'єктів, пошкоджених атаками Російської Федерації.

Він наголошує, що немає альтернативи для фінансування таких ремонтів, крім підвищення тарифів, оскільки компанії-генератори потребують фінансування для цих робіт. Навіть якщо політики ухиляються від непопулярної новини, підвищення тарифів є необхідним кроком.

Тарифи на електроенергію / фото: Freepik

Рябцев зауважує, що рівень цін на електроенергію має перевищувати поточні 5 гривень за кіловат-годину, але уряд може розглядати рівень нижче 4 гривень.

Проте він зазначає, що рішення щодо підвищення тарифів може бути відтерміноване на майбутнє, і відбуватися це буде на "більш віддалену перспективу".

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Тарифи на електроенергію / фото: Freepik

В умовах постійних викликів для української енергетики, посиленних військовими діями з боку Росії, ключові українські урядовці поділилися своїми думками та планами стосовно енергетичного майбутнього країни.

Міністр енергетики Герман Галущенко і прем'єр-міністр Денис Шмигаль згадали про потенційне підвищення тарифів на електроенергію як відповідь на потребу відновлення та підтримки енергосистеми.

Попри очевидну нагальність ситуації, обидва чиновники зазначили, що жодних остаточних рішень ще не ухвалено, лишаючи питання відкритим для дальшого обговорення та оцінки.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua споживачам повернуть частину грошей, переплачених за електроенергію

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, не тягніть час: обленерго терміново звернулися до споживачів