В Україні змінилися ціни на помідори, печериці та молоду капусту. За що доведеться заплатити більше, показують дані проєкту EastFruit та порталу "Мінфін".

На українському ринку спостерігається стрибок цін на імпортні помідори. На даний момент продукція оптом пропонується до продажу 84-100 гривень за кілограм, що в середньому на 11% дорожче, ніж тижнем раніше.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Активне зростання цін у даному сегменті пояснюють низькою пропозицією імпортного томату та підвищеним попитом на внутрішньому ринку. На цей час українські тепличні комбінати не розпочали збір томатів, тож на ринку домінує турецька продукція.

За даними аналітиків, на цей момент тепличні помідори в Україні в середньому на 50% дорожчі, ніж за аналогічний період минулого року. Проте гравці ринку не виключають, що вже у другій половині квітня зростання цін на помідори припиниться.

Популярні новини зараз

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube

Ціни на печериці та молоду капусту

Водночас у супермаркетах спостерігається активне зростання цін на печериці. Середня вартість популярних грибів піднялася із 115,54 до 133,05 гривні за кілограм. При цьому у деяких торгових мережах цінники сягають і 166 гривень за кіло.

Ціни на печериці. Фото: скрін Мінфін

Не дуже тішать і ціни на молоду капусту. Загалом за кілограм доведеться заплатити 66 гривень. Однак, якщо порівнювати з березнем, то цінник на овоч трохи послабшав.

Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, холодильник порожнім не залишиться: супермаркети порадували цінниками на деякі молочні продукти.

Також наш портал інформував, з такими цінами опинимося на межі виживання: соняшникова олія, молоко та хліб витягнуть останні гроші.

Крім того, ми писали, м'ясо тільки для багатих: супермаркети виставили нові ціни на яловичину, буженину та бекон.