Російські удари завдали серйозної шкоди енергосистемі України. Це може ускладнити подолання піків споживання цього літа. Про це в інтерв'ю Bloomberg розповів міністр енергетики Герман Галущенко.

Глава Міненерго заявив, що мета російських атак – зруйнувати економіку України. Він зазначив, що навіть за критичних руйнувань загарбники не зможуть повторити сценарій 2022 року і досягти блекауту.

Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube

"Навіть у разі величезних збитків у нас буде базова генерація, яка покриє від 30% до 50% наших потреб", - сказав чиновник.

Водночас Герман Галущенко не виключив, що стан енергосистеми ускладнить подолання піків споживання влітку, тому українців закликатимуть до максимальної економії.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

"Залежно від ситуації у липні та серпні ми проситимемо людей максимально економити", - зазначив міністр.

Економія електроенергії, фото Знай.ua

Щодо підвищення тарифів, то такий сценарій не виключається. За словами чиновника, ситуація склалася складніша, ніж минулого року. Було втрачено багато гідроенергетичної продукції та енергетики, змушені проводити планові ремонти атомних енергоблоків.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, від платіжок волосся дибки стануть: електроенергія може подорожчати до 4 гривень за кіловат.

Також наш портал інформував, що збільшення тарифів на електроенергію вдарить за цінами на все: академік пояснив, чому це стане важким ударом.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв до 3,5 кВт-год: в Україні планують "заліпити" бюджетні діри за рахунок підвищення тарифів на світло.