Українці можуть отримати одноразову матеріальну допомогу у розмірі 100 тисяч гривень. Для цього потрібно подати відповідну заяву та документи. Про це в Telegram розповів омбудсмен з прав людини Дмитро Лубінець.

Виплату у розмірі 100 тисяч гривень можуть отримати українці, яких було звільнено з російського полону чи незаконного утримання.

Виплати. Фото: скрін youtube

Як зазначається, подати заяву на цю одноразову матеріальну підтримку людина може будь-коли з моменту звільнення їх незаконного полону. Виплата надається незалежно від щорічної фінансової підтримки.

Українці. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Як отримати допомогу?

Звільнений українець має заповнити заяву та обов'язково вказати вид допомоги "одноразова грошова допомога". Ознайомитись з прикладом заяви можна тут.

Другий крок – надати підтвердження факту затримання від Комісії щодо встановлення факту позбавлення волі та додати довідку з реквізитами банківського рахунку.

Заяву та документи можна надіслати двома способами:

  • на електронну пошту info-gr@minre.gov.ua;
  • за адресою: Чоколівський бульвар, 13, місто Київ, 03186, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, переселенцям подвоїть виплати, але одноразово: хто отримає збільшену допомогу.

Також наш портал інформував, пенсіонери та інші вразливі категорії населення отримають грошові виплати: кожному по 3600 грн.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українці мають шанс отримати божевільні гроші: виплачуватимуть по 100 тисяч.