Уряд хотів зробити правила суворішими для тих, хто порушує військові закони. Це все придумали в Міністерстві оборони і подали разом з іншими ідеями про мобілізацію ще в грудні. Але тепер, після обговорень, вирішили трохи змінити плани.

Вони відмовляються від ідеї карати людей за деякі речі, як-от за відмову пройти медогляд. Тепер хочуть зосередитися на менших порушеннях, наприклад, на недотриманні правил військового обліку або порушенні правил мобілізації, і штрафувати за це, а не кидати за ґрати.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Ще до цього, за ухилення від армії в час мобілізації можна було отримати від 3 до 5 років тюрми. Але з новими змінами хочуть, щоб за деякі військові порушення були менш суворі покарання, типу штрафів, замість в'язниці.

Тепер, щодо правил, якщо ви якось неправильно поводитесь з військовим обліком чи не дотримуєтесь законів про оборону чи мобілізацію під час воєнного стану, то на вас чекає штраф.

Популярні новини зараз

Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Якщо, ви не прийшли за повісткою або забули повідомити про зміну адреси, то готуйся викласти від 17 тисяч до 25,5 тисяч гривень. А якщо ви в якійсь хорошій посаді або представляєте організацію, то штраф може скласти від 34 тисяч до майже 60 тисяч гривень.

Оформлення документів у ТЦК / фото: скріншот інтерв'ю

Краще не ігнорувати правила, тому що у влади є рік, щоб покарати. Це означає, що всі мають бути більш уважними та серйозно ставитися до своїх військових зобов'язань, особливо коли країна в стані війни.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua це важливо для всіх, хто підлягає мобілізації: українцям пояснили нюанс про повістки

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, кожен другий співробітник ТЦК не брав участі у бойових діях: Генштаб поділився статистикою