Можливе зростання тарифів на електроенергію на слуху українців уже не перший місяць. Однак після останніх російських атак ситуація в енергосистемі сильно погіршилася, і це може прискорити запровадження нових цін.

Якою є ринкова ціна електроенергії і чи можуть зрости тарифи, розповіла заступник міністра енергетики Світлана Грінчук в ефірі телемарафону.

Платіжки за електроенергію Фото: скрін youtube

За словами чиновниці, ринкова вартість електроенергії приблизно в 3-4 рази перевищує діючий тариф у 2,64 гривні за кВт/год. Але на даний момент немає жодних розмов про повернення до ринкової ціни – продовжують діяти компенсаційні механізми.

"Вони (компенсаційні механізми) будуть продовжені, але трошечки, напевно, доведеться відкоригувати для того, щоб у нас була можливість хоча б якось покривати те відновлення і ремонти, які необхідні", - зазначила Світлана Грінчук.

Популярні новини зараз

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"

Показати ще

Електроенергія Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що в недавньому інтерв'ю міністр енергетики Герман Галущенко не виключив, що тарифи на електроенергію найближчим часом можуть підвищити. Крім того, у літні місяці споживачів можуть закликати до максимальної економії, оскільки енергосистема у тому стані, що може не подолати піки споживання.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, нові тарифи на електроенергію: скільки заплатимо за кВт/год у травні.

Також наш портал інформував, збільшення тарифів на електроенергію вдарить за цінами на все: академік пояснив, чому це стане важким ударом.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв до 3,5 кВт-год: в Україні планують "заліпити" бюджетні діри за рахунок підвищення тарифів на світло.