У 2023 році система BankID в Україні показала вражаюче зростання, здійснивши понад 42,9 млн. успішних електронних ідентифікацій. Цей підйом на 31% порівняно з 2023 роком говорить про зростаючий вплив дистанційної ідентифікації у повсякденному житті громадян, особливо в умовах війни.

Система BankID стала незамінним помічником як для українців усередині країни, так і за її межами.

BankID / фото: Мінфін

Ольга Василєва, представник Національного банку, зазначила, що BankID став особливо цінним для громадян, хто перебуває за кордоном, оскільки він полегшує отримання консульських послуг та забезпечує безпечний доступ до фінансових та публічних сервісів.

Система BankID охоплює 38 банків-ідентифікаторів практично повністю охоплюючи ринок. Тепер для того, щоб скористатися BankID, досить просто відкрити рахунок у будь-якому з цих банків.

Популярні новини зараз

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Показати ще

У 2023 році Національний банк запровадив кілька значних змін, таких як багатофакторна автентифікація та стандартизовані набори даних.

Обмін валют, фото Facebook НБУ

Крім того, у 2023 році НБУ запровадив особистий кабінет абонента, де користувачі можуть отримувати статистичні та розрахункові звіти, завантажувати акти про надані послуги та іншу довідкову інформацію.

Національний банк також працює над впровадженням нового функціоналу, включаючи автоматизовану систему розгляду спорів. Це зробить взаємодію абонентів із системою більш зручною та ефективною, а також покращить якість аналізу даних.

Планується також впровадження нової публічної пропозиції, що об'єднує два договори – договір приєднання та розрахунковий. Це спростить процедуру підключення нових абонентів та зробить використання BankID ще зручнішим та доступнішим.

Нагадаємо, тисячі гривень помилково перерахував не туди: як можна повернути гроші.

Раніше ми писали про те, що ПриватБанк порадував "універсальними" знижками: на чому можна заощадити