Монета номіналом дві копійки вже давно перестала бути платіжним засобом в Україні. НБУ оголосив про її виведення з обігу ще у 2019 році. Однак, такі копійки можуть зацікавити колекціонерів. Про це повідомляється на спеціалізованому ресурсі "Монети-ягідки".

Рідкісні українські монети можуть принести своїм власникам різні суми. Все залежить від різновиду, а також стану копійки.

Монети. Фото: скрін youtube

Так, монета номіналом 2 копійки 1994 року різновиду 2(10 к.)АА може бути продана за ціною від 4500 гривень. Дізнатися про цінну копійку не складно - вона має широкий кат аверсу. Таку особливість монета отримала через те, що при карбуванні використовувався штемпель чи 10 копійок 1994 року. Серед нумізматів цей різновид називають "переплутанням".

Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

Близько 800-1000 гривень можна отримати за 2 копійки 1996 року різновиду 1АА з алюмінію. Така сама монета з немагнітної сталі цінується колекціонерами більше і може бути продана за 1500-1700 гривень.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Дорого продати також можна 2 копійки 2003 року. Якщо монета у відмінному стані, то оцінити можуть і 5000 гривень, але стартовий цінник зазвичай на рівні 1800 гривень.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "золота жила" у вашому гаманці: які банкноти можуть оцінюватись майже у 20 тисяч гривень.

Також наш портал інформував, за рік стільки не заробите: колекціонери показали 2 копійки, за яку озолотять кожного.

Крім того, ми писали, дорожче за золото: за 1-гривневу монету колекціонери заплатять майже 50 тисяч гривень.