Уряд схвалив пропозицію Мінфіну щодо збільшення акцизів на пальне. Відповідний законопроєкт ще має пройти парламент. Що трапиться із цінами на АЗС, якщо депутати підтримають ініціативу, розповів директор "Консалтингової групи А-95" Сергій Куюн в ефірі "Українського Радіо".

Сергій Куюн заявив, що якщо рішення про підвищення акцизів буде ухвалено, то великої трагедії для гаманців водіїв не буде. Податки підвищуватимуть протягом 5 років, до 2028 року та на першому етапі дуже серйозного подорожчання не буде.

АЗС. Фото: скрін youtube

"Відповідно подорожчання буде поступове. Перший етап передбачає, що податок на бензин підвищиться на 1,5 гривні за літр, на дизпальне – на 1,2 гривні і, здається, на 9 копійок – на скраплений газ", - зазначив експерт.

При цьому, якщо взяти сумарно всі 5 років реформування, то зростання цін на пальне здасться дуже відчутним.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

АЗС. Фото: скрін youtube

"Якщо брати реформу загалом, то податок на бензин в результаті подорожчає на 7 гривень 30 копійок, дизпальне – на 9,2 грн, а скраплений газ – на 90 копійок", - наголосив Куюн.

На думку експерта, необхідно рівномірно розподілити податкове навантаження на всі види палива. При цьому автогаз все одно залишиться вигіднішим, ніж бензин або дизель.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, гаманець порожній, натомість бак повний: АЗС засмутили новими цінами на бензин та дизель.

Також наш портал інформував, автогаз знову встановлюватиме цінові рекорди: АЗС попереджають про подорожчання.

Крім того, ми писали, автомобіль буде припадати пилом в гаражі: літр бензину може подорожчати до 65 гривень.