Більшість українських пенсіонерів отримує виплати, яких у найкращому разі вистачає на комуналку та деякі продукти. Як забезпечити собі гідну пенсію на старості, показують дані ПФУ.

При розрахунку пенсії береться до уваги кількість страхового стажу, і навіть рівень зарплати. Наприклад, якщо людина отримувала середню зарплату та нагромадила 35 років стажу, то вона може розраховувати на пенсійну виплату у розмірі 4745 гривні.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Водночас громадяни, які одержують мінімальну зарплату, можуть сподіватися на невисоку пенсію, наближену до мінімальної – 2361 гривню.

Щоб забезпечити собі більш-менш ситу старість із виплатою, якої вистачатиме не лише на комунальні послуги, українцю слід отримувати зарплату вдвічі вищу за середню. У такому разі можна отримати пенсію у розмірі 9491,5 гривні.

Популярні новини зараз

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що у 2024 році під час звернення за призначенням пенсії застосовується середній показник заробітної плати у розмірі 13 559,41 гривні.

За даними сервісу Опендатабот, кожен другий пенсіонер в Україні отримує менше ніж 4000 гривень. Лише третина пенсіонерів отримують виплати більші або на рівні середньої пенсії.

Пенсії в Україні. Фото: opendatabot

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, надбавку дадуть після звернення до ПФУ: хтось із пенсіонерів може стати багатшим на 900 грн.

Також наш портал інформував, ці документи розглянуті не будуть: у ПФУ попередили українців про субсидії, не допустіть помилки.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, пенсії легко можна збільшити: у ПФУ розповіли про унікальну можливість для людей похилого віку.