Українцям нарахують лише половину субсидії – за 15 днів квітня. Про скорочення допомоги та її причини розповів перший заступник начальника головного управління Пенсійного фонду у Полтавській області Володимир Носенко у коментарі "Суспільному".

Квітневі субсидії буде нараховано українцям не в повному обсязі. Причиною цього – завершення опалювального сезону. Офіційно тепло у будинки громадян мали подаватися до 15 квітня, тому і державну допомогу буде виплачено лише за половину місяця.

Субсидія. Фото: скрін youtube

З 1 травня житлові субсидії будуть перепризначені на сезон, що не опалюється. Для більшості субсидіантів процедура буде автоматичною. Проте деякі категорії громадян, у тому числі ВПО, повинні будуть подати нові заяви та декларації, щоб отримати допомогу на новий сезон.

Субсидії, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Для отримання допомоги з початку неопалюваного сезону слід подати документи з 1 травня до 30 червня. Якщо пізніше - субсидію призначать з моменту звернення та частину виплат буде втрачено.

Варто нагадати, що для розрахунку субсидії під час неопалюваного сезону враховують доходи отримувачів допомоги за третій та четвертий квартали 2023 року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонери залишаться без виплат? Через одну просту "помилки" українці можуть позбавити себе допомоги.

Також наш портал інформував, ці документи розглянуті не будуть: у ПФУ попередили українців про субсидії, не допустіть помилки.

Крім того, ми писали, залишилися борги за квартиру? У яких випадках українці отримають "літню" субсидію.