Міністерство соціальної політики запровадило програму «Дитина не одна», розраховану на підтримку сімей, які прихистили у себе сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.


З початку війни багато дітей залишилися без батьків і тимчасово опинилися у родичів, знайомих чи дитячих будинках сімейного типу. Однак не всі сім'ї можуть фінансово утримувати малюків. Нова виплата від держави покликана допомогти їм забезпечити необхідні умови та догляд за підопічними.


Допомога «Дитина не одна» призначена дітям, які залишилися без батьківського піклування, але не набули цього статусу або статусу дитини-сироти. Про це розповіла Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович.


Розмір допомоги на одну дитину становить 2,5 прожиткового мінімуму, а для малюків з інвалідністю – 3,5 прожиткового мінімуму. Тобто для дітей віком до 6 років – 6407,5 грн; чи 8970,5 грн. Від 6 до 18 років – 7990 грн та 11186 грн відповідно.

Гроші будуть виплачуватись протягом 6 місяців за умови, що сім'я постійно проживає в Україні. Однак допомогу можна продовжити, якщо дитина продовжить перебувати у сім'ї. У цьому випадку необхідно отримати наказ Служби у справах дітей.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще


Як тільки постанова набуде чинності, слід звернутися із заявою до органів соціального захисту населення, ЦНАПу або виконавчих органів територіальних громад.

Мама з дитиною / фото: Freepik

Раніше ми повідомляли про Грошові виплати та знижки на комунальні послуги: кому з українців допоможуть вижити

Також портал Знай розповідав: Дитина війни: що надає цей статус та як оформити