В Україні змінилися ціни на імпортні томати та огірки. В скільки обійдеться кілограм улюблених овочів, показують дані проєкту EastFruit та порталу "Мінфін".

Дані моніторингу свідчать, що імпортні тепличні помідори виробництва Туреччини надходять на український ринок за ціною від 70 до 80 гривень за кілограм. Якщо порівнювати з попереднім тижнем, то вартість овочів знизилася в середньому на 18%.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Ключові гравці ринку зазначають, що знижувальна цінова тенденція на ринку склалася через досить великі обсяги продукції на ринку та уповільнення темпів збуту. Продавці знижують ціни, щоб не допустити накопичення нереалізованих томатів.

Варто зазначити, що імпортні помідори у першій половині квітня продаються в середньому на 20% дешевше, ніж за аналогічний період минулого року. Експерти не виключають, що найближчого тижня цінники на томати продовжать повзти вниз, тому саме час закуповуватись на салати.

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube

Що з цінами на огірки?

Огірки гладкі у супермаркетах у середньому продаються по 120,33 гривні за кілограм, що приблизно на 15% дешевше, ніж минулого місяця. Огірки довгоплідні можна знайти за ціною 80 гривень за кіло, а Огірки "Естафета" різко додали у вартості та продаються по 247,50 гривні за кіло.

Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, звична їжа вдарить по гаманцю: як змінилися ціни на олію, вермішель та сосиски.

Також наш портал інформував, помідори, печериці та молода капуста – дорога розкіш: нові ціни залишать із порожнім шлунком.

Крім того, ми писали, кілограм – 400 гривень: фермери готуються рекордно підняти ціни на популярний овоч.