В Україні відбулося значне зростання тарифів на комунальні послуги, яке склало 12,8% за період з березня 2023 по березень 2024 року. Це зростання торкнулося більшості послуг, проте електроенергія виділяється особливо: її вартість збільшилася на значні 69,7%.

Інформацію про зміни у тарифах надав Держстат.

Тарифи на газ, фото: 112 Україна

Крім електроенергії, подорожчали послуги з управління багатоквартирними будинками на 5,1%, утримання та ремонт житла на 3,1%, а також прибирання сміття подорожчало на 1,6%.

Проте не всі тарифи збільшилися. Вартість природного газу та послуги з гарячого водопостачання та опалення залишилися на колишньому рівні.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Показати ще

До того ж радує невелике зниження вартості деяких послуг. Так водопостачання подешевшало на 0,8%, а каналізація на 0,5%.

тарифи зростуть, ілюстративне фото з вільних джерел

Це зростання тарифів є предметом обговорення у суспільстві, викликаючи занепокоєння серед громадян щодо збільшення витрат на комунальні потреби.

У той же час, зниження цін на деякі послуги може стати невеликою втіхою для населення. Незважаючи на це, важливо постійно стежити за своїми комунальними витратами та шукати способи їхньої оптимізації.

Крім того, Знай.ua повідомляв, після перевірки лічильників українці шоковані платіжками: хто винен у "зайвих" кіловатах.

Також наш портал інформував, немає грошей – не аргумент: як карають українців за невчасну оплату комуналки

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що від нових платіжок будуть сльози: стало відомо, як може змінитися тариф на електроенергію