У супермаркетів є ціла низка працюючих схем, після яких ви не будете розуміти, куди ж поділися ваші гроші.

Як часто буває, що запланувавши певну суму для походу в магазин, після повернення ми з подивом виявляємо, що витратили набагато більше.

Головна мета всіх супермаркетів – максимізувати прибуток. Для цього працівники торгівлі маніпулюють поведінкою покупців, щоб ті залишали у касі більше грошей, аніж треба.

Махінації із цінниками

Найчастіше супермаркети формують ціни таким чином, щоб касир не мав здачі. Ніхто не повертатиме вам кілька копійок, та й ви самі швидше за все не помітите різниці в чеку. Але враховуючи, скільки клієнтів заглядає в супермаркет за цілий день, сума, що набігла, може бути дуже суттєвою. Суть у тому, що суму здачі зазвичай округляють на користь магазину. За вартості товару, наприклад, 9 грн. 96 копійок ви у будь-якому випадку віддасте за нього 10 грн.

Популярні новини зараз

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Щоб не стати жертвою такого обману, розплачуйтеся не готівкою, а банківською карткою. У цьому випадку вам не зможуть «навісити» додаткові суми, хай вони й незначні для вас.

Відмова приймати купюри

Часто можна спостерігати, як касир відмовляється приймати ту чи іншу купюру, посилаючись на те, що нібито немає чим давати здачу. Ця проблема не повинна хвилювати вас, адже закон на вашій стороні. Касир зобов'язаний приймати купюри та монети будь-якого номіналу, а не перекладати свої обов'язки щодо обміну грошей на покупця. А також касир повинен стежити за тим, щоб у касі завжди було достатньо грошей, щоб знайти здачу.

Якщо у вас відмовляються приймати ту чи іншу купюру, зверніться зі скаргою до адміністрації супермаркету, радять юристи.

Ну і звичайно завжди перевіряйте чеки перед тим, як вийти з магазину. Адже якщо ви виявите, що вас обдурили, тільки після повернення додому, потім буде дуже важко досягти справедливості.

Покупці в українському супермаркеті

Раніше портал Знай розповідав, що Одяг та взуття подорожчали, зате яєць тепер – хоч греблю гати: що ми тепер можемо собі дозволити

Нагадаємо, що Звична їжа вдарить по гаманцю: як змінилися ціни на олію, вермішель та сосиски