Якщо платник податків не згоден з рішенням податкової служби, наприклад, з визначеною сумою податкових зобов'язань або з будь-яким іншим рішенням, яке він вважає незаконним або таким, що виходить за рамки повноважень податківців, він має право оскаржити це рішення.

За статтею 56 Податкового кодексу України, він може подати скаргу до податкового органу вищого рівня. Скаргу можна подати як у письмовій формі, так і електронно протягом 10 робочих днів після того, як платник податків отримав повідомлення або рішення, яке він хоче оскаржити.

Податки / фото: Freepik

Важливо одночасно повідомити про подання скарги і контролюючий орган, чиє рішення оскаржується. Також, коли скарга подана вчасно, вона автоматично зупиняє виконання спірних грошових зобов'язань до завершення процесу адміністративного оскарження.

Крім того, платник податків може вирішити звернутися до суду для оскарження рішення податкової служби в будь-який час після його отримання, але з урахуванням термінів давності, які встановлені законодавством.

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

Податки в Україні

Варто пам'ятати, що рішення, яке оскаржується в судовому порядку, не можна одночасно оскаржувати адміністративно.

Якщо платник податків вже пройшов через процедуру адміністративного оскарження і не задоволений результатом, він має право подати позов до суду протягом місяця після завершення цієї процедури.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, втратили пенсійне або трудову книжку? Як можна відновити документи

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, стане відомо все: звідки до "Оберігу" додадуть відомості про чоловіків