За останніми рішеннями, які Бундестаг ухвалив у квітні, соціальні допомоги для біженців та осіб, які шукають притулку в Німеччині, більше не виплачуватимуться готівкою. Натомість ці виплати будуть здійснюватися через спеціальні передплачені дебетові картки.

Дані картки не можна буде використовувати за межами країни, і до яких не буде прив'язки до банківських рахунків. Основна ідея цього рішення полягає в тому, щоб запобігти відправленню цих коштів біженцями до їхніх сімей за кордоном або на підтримку незаконних міграційних мереж.

Оплата карткою. Фото: скрін youtube

Користувачі матимуть можливість перевіряти залишок коштів на картках, а кожен федеральний регіон визначатиме, яка частина соціальних виплат буде переказуватися на ці картки. Можливість зняття готівки буде обмежена в залежності від рішення місцевих урядів.

Перші такі платіжні картки для біженців були введені у місті Грайц, Тюрінгія, у грудні 2023 року, і вже 14 з 16 федеральних земель Німеччини узгодили стандарти їх використання. Повний перехід на цю систему планується до кінця 2024 року.

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

Євро. Фото: Youtube

Крім того, Європейський парламент повідомив про прийняття "Пакту про міграцію та притулок". Офіційно документ вступить в силу через два роки після його кінцевого затвердження, яке відбудеться наприкінці поточного квітня.

Окремо зазначається, що у 2023 році українці в Польщі витратили значно більше коштів, ніж польський уряд витратив на їхню підтримку, залишивши у сусідній країні на 474 млн євро більше.

Також, Знай.ua писав про черговий акт екоциду: понад 100 га за тиждень – такі масштаби знищення лісу росіянами на Лиманському напрямку

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українських мігрантів у Німеччині чекають великі зміни