Для мешканців багатоквартирних будинків та приватного сектору встановлять нові тарифи на централізоване водопостачання. При цьому встановлять єдиний тариф на каналізацію всім споживачів.

Відповідне рішення ухвалила влада міста Сміла Черкаської області. Про це повідомляє місцеве видання Smila-ua.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

На черговому засіданні виконавчого комітету Смілянської міськради затвердили нові ціни на послуги централізованого водопостачання та водовідведення. Місцеве комунальне підприємство постачатиме воду для мешканців багатоквартирних додому та приватного сектору за різними тарифами.

Так, для багатоквартирних будинків із комерційним обліком встановлено тариф 39,90 гривні за кубометр із ПДВ. Для будинків без комерційного обліку (приватний сектор, юридичні особи) – 38,34 гривні за кубометр з ПДВ. При цьому для всіх споживачів встановлено єдиний тариф на каналізацію – 40,44 гривні за кубометр.

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Разом тариф на воду та каналізацію загалом становитиме в районі 80 гривень за кубометр. Наголошується, що запровадження нових цін стало вимушеним кроком, щоб забезпечити подальшу роботу водоканалу, який накопичив великі борги за електроенергію.

Варто зазначити, що з 1 січня ціла низка водоканалів ухвалила рішення про підвищення тарифів. Також масштабне подорожчання послуг прогнозували у понад 15 великих містах України з 1 квітня. Але поки що регулятор не затвердив відповідне рішення.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, два сценарії – обидва вдарять по гаманцях: що буде з тарифами на газ.

Також наш портал інформував, українцям анонсували поетапне вивертання кишень: тарифи зростатимуть навесні та влітку.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, за прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників.