Українські пенсіонери крім основної пенсії можуть отримувати різні бонуси у вигляді надбавок. На які суми доплат можна розраховувати та за яких умов, пояснюється у матеріалі видання "Фокус".

Літні українці можуть отримувати так звані вікові доплати до пенсії. Сума 300 гривень щомісяця додається до пенсії при досягненні 70 років. Починаючи з 75 років, виплата збільшується на 156 гривень - до 456 гривень. Наступна "сходинка" - 80 років та 570 гривень доплати. Отримувати бонус можна за умови, що розмір пенсії не перевищує 10340 гривень.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Пенсіонери, які накопичили багато стажу, можуть отримувати доплату в 1% розміру пенсії за кожен додатковий рік стажу, але не більше 1% від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Цей бонус нараховується за умови, що стажу більше, ніж 35 років – для чоловіків, та 30 років – для жінок.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Водночас 65-річні пенсіонери автоматично можуть отримати доплату, якщо розмір їхньої пенсії не перевищує 40% від мінімальної зарплати. Вона призначається за умови, що є необхідний страховий стаж.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонери залишаться без виплат? Через одну просту "помилки" українці можуть позбавити себе допомоги.

Також наш портал інформував, ці документи розглянуті не будуть: у ПФУ попередили українців про субсидії, не допустіть помилки.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, пенсії легко можна збільшити: у ПФУ розповіли про унікальну можливість для людей похилого віку.