Молочні продукти стають менш доступними для покупця, оскільки ціни невгамовно повзуть вгору. Скільки українцям коштуватиме вершкове масло, твердий сир та йогурт, показують дані моніторингу порталу "Мінфін".

У другій половині квітня у супермаркетах спостерігається відчутне зростання цін на йогурт, а також вершкове масло. В той самий час, твердий сир пропонується за більш приємною ціною, ніж минулого місяця.

Молочка, скріншот: YouTube

Ціни на вершкове масло

Олія вершкове "Яготинське 73%" в середньому коштуватиме 80,40 гривні за 200-грамову упаковку. Місяцем раніше продукт коштував майже на 3 гривні дешевше – 77,57 гривні за пачку. Олія вершкове "Селянське 72,5%" доступне за приємнішим цінником - 70,10 гривні за 200 грамів.

Ціни на вершкове масло. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Ціни на твердий сир

Сир твердий "Звени Гора" голландський 45% став помітно доступнішим. Середній цінник знизився із 499,10 до 410,03 гривні за кілограм. Також подешевшав твердий сир "Комо традиційний" 50% – з 445,36 до 420,74 гривні за кілограм.

Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін

Ціни на йогурт

Йогурт "Активіа Класичний" 1,5% збільшився у вартості з 26,85 до 29,99 гривні за 290 мл. Однак цей же продукт у деяких торгових мережах можна знайти й дешевше – близько 29 гривень.

Ціни на йогурт. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, посмажити м'ясо на мангалі – вже розкіш: скільки віддамо за кілограм шашлику.

Також наш портал інформував, попиту немає – ціни падають: по чому продають картоплю, цибулю та часник.

Крім того, ми писали, кілограм – 400 гривень: фермери готуються рекордно підняти ціни на популярний овоч.