Рідкісні різновиди українських монет можуть оцінюватися у пристойні суми. Наприклад, за залізну 1 гривню можна отримати до 20 тисяч гривень залежно від її стану. Про це свідчать дані на спеціалізованому ресурсі "Монети-ягідки".

Хоч і вкрай рідко, але трапляються випадки, коли рідкісні монети потрапляють у гаманці разом з рештою у магазині чи громадському транспорті. Деякі екземпляри краще спробувати продати колекціонерам, адже цілком реально заробити десятки тисяч гривень.

Монети. Фото: скрін youtube

Наприклад, монета номіналом 1 гривня 1992 року різновиду 1.1ААг залежно від стану може оцінюватись у 10-20 тисяч гривень. Дана монета має гладкий гурт без напису, за чим і можна її впізнати.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Популярні новини зараз

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Також цінуються інші різновиди 1-гривневих монет. Від 7 до 9 тисяч гривень реально отримати на монету 1995 року різновиду 1БАг. Вона також має гладкий гурт.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Така ж особливість виділяє 1 гривню 2001 року різновиду 1АДг. Якщо помітили, що на гурті немає написів, то цілком можливо, що монету вдасться продати за ціною до 5000 гривень.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, монети, які НБУ вивів з обігу, із задоволенням заберуть колекціонери: скільки можна заробити.

Також наш портал інформував, що за рік стільки не заробите: колекціонери показали 2 копійки, за яку озолотять кожного.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "золота жила" у вашому гаманці: які банкноти можуть оцінюватись майже у 20 тисяч гривень.