Добрі новини для любителів свіжих овочів: ціни на овочі в Україні в 2024 році, швидше за все, не будуть такими високими, як у попередні роки. Таку надію висловив Тарас Висоцький, перший заступник міністра аграрної політики та продовольства.

Виявляється, українські фермери минулого року збільшили площі посіву овочів, особливо у центральних та західних регіонах. Це хороша новина, тому що таке збільшення виробництва призвело до подвоєння і навіть потроєння врожаю і, як наслідок, зниження цін.

Овочі на ринку, скріншот

Тепер овочі, такі як капуста, морква, буряк та цибуля, вже коштують приблизно стільки, скільки вони коштують у виробництві. Висоцький вважає, що значних коливань у цінах на ці овочі найближчими роками чекати не варто.

До того ж поточний сезон також обіцяє бути успішним. За словами Висоцького, українські фермери активно сіють овочі та в інших регіонах, і очікується добрий урожай. Таким чином, проблем із дефіцитом, які виникли через військові дії, швидше за все, більше не буде.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Загалом ситуація на овочевому ринку стабілізується. Можливо, будуть невеликі коливання в обсягах урожаю, але за словами Висоцького, радикальних змін у цінах уже не передбачається.

Крім того, Знай.ua повідомляв, можна сміливо готувати пюре, смажену і печену: в Україні різко знизилася ціна на картопля.

Також наш портал інформував, що майже по 200 грн: в Україні супермаркети оновили ціни на коропа, оселедець і скумбрію

Також ми писали не лише смачний, а й дешевий: в Україні змінилася вартість головних інгредієнтів для борщу