Власник української "Науково-технічної компанії "Метрополія" Віктор Куртєв, а також експерт в енергетичній сфері обговорив у новій розмові з редактором порталу "Хвиля" Юрієм Романенком ряд актуальних питань. Серед іншого Куртєв і Романенко спробували розібратися, як далі розвиватимуться справи зі світлом у звичайних українців.

Експерти також обговорили удари окупантів щодо української енергетики. Вони вважають, що такі удари "поставили її на межу виживання".

Про це стало відомо завдяки новому відео на YouTube-каналі Юрія Романенка.

Віктор Куртєв, скріншот: YouTube

Експерт з енергетики Віктор Куртєв розповів про те, перед якими викликами опинилася українська енергетика, хто винен у тому, що енергетична інфраструктура не виявилася належним чином захищена і що треба робити, щоб уникнути енергетичної катастрофи вже найближчими тижнями.

Популярні новини зараз

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

"Ситуація складна, не катастрофічна, але складна. Ми всі разом повинні мати інший рівень організації. Потрібно реагувати на виклики подібного масштабу. Якщо удари продовжаться, а вони швидше за все продовжаться - значить ці дефіцити будуть більшими. Є певний обсяг контрзаходів. Це просто потрібно робити. У нас же війна - війна на виживання, у прямому значенні цього слова", - заявив Куртєв.

Юрій Романенко та Віктор Куртєв, скріншот: YouTube

Також експерт прокоментував ситуацію з енергосистемою, яка, за його словами, "на межі".

"Ми балансуємо систему імпорту в сонячний день. Наш оператор змушений обмежувати генерацію сонячних станцій. Провалюється ціна на ринку в цей годинник, дуже сильно. У години вечірнього максимуму у нас є дефіцит, ми задіємо більшу частину свого інтерфейсу, імпорту електроенергії зараз, ось таким У нас є періодично, у шести областях південного сходу, невеликі відключення. Це пов'язано не з балансом системи – це пов'язано з мережевими обмеженнями.

Нагадаємо, українці отримують "намальовані" борги з комуналки: найпопулярніші проблеми.

Раніше повідомлялося, волонтер обурена новою програмою Місоцполітики: "Якесь низькопробне г*вно".

Також, командування не повірило, – політтехнолог Михайло Шейтельман розповів, чому Ізраїль був не готовий до нападу ХАМАС.