Деяким українцям не вдасться вийти на заслужений відпочинок у 2024 році. Можливо, доведеться ще попрацювати до 63 чи 65 років. Кому і чому не світить цьогорічна пенсія, йдеться в законі України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Чинним законодавством передбачено чіткі правила виходу на пенсію, у тому числі за віком. Так, щоб успішно оформити пенсію у 2024 році 60-річному українцю необхідно мати щонайменше 31 рік страхового стажу.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Якщо стажу не вистачає, то спробувати вийти на заслужений відпочинок можна після досягнення наступного вікового порога - 63 або 65 років, коли вимоги до майбутнього пенсіонера трохи пом'якшуються.

Умови виходу на пенсію за віком у 2024 році:

Популярні новини зараз

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще
  • у 60 років вихід на заслужений відпочинок можливий за наявності не менше ніж 31 рік стажу;
  • у 63 роки на пенсію відпустять, якщо є не менше ніж 21 рік страхового стажу;
  • у 65 років стати пенсіонером можуть особи зі стажем від 15 до 21 року.

ПФУ. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що у наступні роки українцям стане лише важче вийти на пенсію у 60 років. Вимоги до стажу підвищуватимуться до 2028 року - щороку на 12 місяців. Тобто багатьом доведеться залишатися на роботі на кілька років довше або платити за стаж із власної кишені, беручи участь у системі добровільних пенсійних внесків.

Раніше портал Знай повідомляв, якщо не хочете затримок із виплатами: кому з пенсіонерів потрібно терміново звернутися до ПФУ.

Також наш портал інформував, чи зміниться розмір пенсії по інвалідності у квітні 2024 року: як її порахувати та яка вона сьогодні.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, яку пенсію вигідніше оформляти – за інвалідністю або за віком: важливе роз'яснення.