Коли людина або організація отримує гроші, які не потрібно віддавати назад, це називається безповоротною фінансовою допомогою. Якщо все зроблено правильно, такі кошти можуть мати податкові переваги.

Безповоротна фінансова допомога - це коли хтось дає гроші, які не потрібно повертати назад. Це може статися, наприклад, коли вам хтось дарує гроші або коли вам прощають борг, і ви його не маєте віддавати.

Грошова допомога. Фото з інтернету

Є різні види такої допомоги, включно з даруванням, благодійністю, а також спеціальними виплатами для ваших особистих потреб. Це все вважається безповоротною допомогою, бо ви не повертаєте ці кошти тому, хто вам їх дав.

Безповоротна фінансова допомога — це коли вам дають гроші, іноземну валюту, акції або навіть товари, і ви не мусите їх повертати. Це як подарунок, який вам не треба віддавати назад.

Популярні новини зараз

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Показати ще

Таку фінансову допомогу можуть надавати як індивідуальні підприємці, так і юридичні особи на користь інших суб'єктів господарювання або приватних осіб, включно зі своїми працівниками чи сторонніми особами.

Податки / фото: Freepik

Щоб отримати безповоротну фінансову допомогу без проблем з податками, не забудьте:

Якщо фірма укладає угоду з приватною особою, то це потрібно зробити письмово. Коли приватні особи передають одна одній гроші понад 850 грн, це має підтверджуватися у нотаріуса, але не в благодійних цілях. Фірми не можуть переказувати особам більше 50 тис. грн, окрім як на благодійність.

Компанії іноді дають гроші своїм працівникам на лікування або відправляють їх безпосередньо в лікарню. При цьому вони можуть попросити показати документи, що підтверджують, що лікування дійсно було проведено.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, в Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч

Також, Знай.ua писав про податки зростуть вже скоро? Чому українців змусять платити більше