Коли Україна зіткнулася з повномасштабною війною, українці, які залишилися вдома, швидко опинилися в стані шоку. Після першого хвилювання з'явилася напруга між тими, хто залишився в країні, і тими, хто залишив свій будинок.

В Україні поширилися думки про те, що життя біженців у Європейському Союзі начебто легке та безтурботне, оскільки вони отримують безкоштовне житло, соціальні виплати та інші пільги.

Гуманітарна допомога для дітей. Фото: скрін youtube

Однак реальність для багатьох біженців з України виявилася набагато складнішою. Вони стикаються з високими витратами на життя в ЄС, де соціальні виплати часто покривають лише основні потреби та мають тимчасовий характер.

Без знання місцевої мови знайти роботу може бути дуже важко, особливо для людей із вразливих груп, таких як багатодітні сім'ї чи матері-одиначки.

Популярні новини зараз

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Показати ще

З 1 січня 2024 року Польща збільшила місячні виплати на дітей з 500 до 800 злотих для українських біженців.

У Німеччині українці, які просять притулку, можуть отримати безкоштовне житло, медичну допомогу, а також грошову допомогу, допоки не знайдуть роботу або поки доглядають дітей.

Допомога на дітей, скрін з відео

У Чехії українські біженці можуть обрати між фінансовою допомогою чи безкоштовним житлом із харчуванням на 150 днів.

З січня 2024 року Ірландія скоротила тижневі виплати українським біженцям до 38,80 євро та обмежила безкоштовне житло 90 днями.

В Австрії українські біженці можуть одержати медичну допомогу, ходити на безкоштовні німецькі курси. Виплати на дітей від 114 до 165 євро на місяць з додатковою допомогою для дітей із особливими потребами.

У США українці можуть отримати безкоштовне медстрахування, гроші на продукти через дебетові картки та тимчасову допомогу з безробіття для сімей з дітьми та вагітних.

Нагадаємо, цифри у платіжках зміняться: які пільги отримають українці

Вам буде цікаво дізнатися людям похилого віку виплатять бонус до пенсії: хто і на яку суму може сподіватися