Комунальники попереджають, що відновлюють застосування штрафів до споживачів. Хто може "потрапити на гроші", розповіли спеціалісти комунального підприємства "Енергія".

Підприємство, що надає послуги з централізованого теплопостачання, водопостачання та водовідведення, оголосило, що починає застосовувати штрафи щодо несумлінних споживачів.

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

Так, особи, які прострочать оплату послуг, насамперед ризикують збільшити суму свого боргу. Комунальники мають намір нараховувати пеню за кожен день прострочення.

"Відповідно до частини першої статті 26 Закону України “Про Житлово-комунальні послуги” у разі несвоєчасного здійснення платежів за житлово-комунальні послуги споживач зобов’язаний сплатити пеню в розмірі, встановленому в договорі, але не вище 0,01 відсотка суми боргу за кожен день прострочення", – попередили комунальники.

Популярні новини зараз

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Показати ще

Оплата комуналки, скріншот: YouTube

Водночас споживачам можуть обмежити надання послуг до повного погашення боргу, а у разі подальшого ігнорування питання вирішуватиметься через суд.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам.

Також наш портал інформував, проігноруєте – заплатіть утричі більше: на кого можуть очікувати неприємності через лічильники води.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, за прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників.