В Україні з'явилася можливість позбавитися боргів перед банками, але це не так просто, як може здатися. Як стало відомо з ефіру телеканалу "Ми-Україна", є певні умови, за дотримання яких борг може бути анульований.

Перша умова – відсутність заборгованості до 23 лютого 2022 року. Також борг можна списати, якщо його було взято на купівлю житла, яке було знищено внаслідок бойових дій.

борги

При цьому площа квартири не має перевищувати 140 кв. метрів, а приватний будинок – 250 кв. метрів. Щоб анулювати борг, необхідно зібрати всі документи, що підтверджують, і надати їх до банку.

Якщо вашу справу розглянуть позитивно, то держава обіцяє компенсацію.

Популярні новини зараз

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

У березні 2022 року Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає, що українцям не нараховують штрафи за прострочення та не підвищують процентну ставку на суму позики. Але це не означає, що кредит не можна повертати зовсім. Відсотки нараховуватимуться, і борг накопичуватиметься.

Зміни набирають чинності весь період військового стану і ще 30 днів після закінчення. Це означає, що кредитори не зможуть вимагати погашення боргу до завершення воєнних дій. Однак після цього терміну борг доведеться повернути.

Таким чином, новий закон дає певне дихання українцям, які опинилися у скрутній ситуації через воєнний конфлікт. Однак, перш ніж зважитися на такий крок, варто ретельно вивчити всі нюанси та умови, щоб бути впевненим у успішній угоді.

Також наш портал інформував, ДП вже готова списати ваші гроші: кому готуватися до примусового стягнення

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам