Після нових масштабних атак на українську енергосистему, українці почали активно купувати генератори, безперебійники, ліхтарі, та інші засоби для забезпечення енергії.

У магазинах ще залишалися запаси таких товарів, завезені ще в кінці позаминулого року, але їх швидко розкуповують. Зараз невідомо, чи знову настане дефіцит цих товарів та чи зростуть ціни.

Свічка / фото: Freepik

З березня, коли ворог відновив масовані атаки, ситуація з енергопостачанням стала критичною. Велика частина обладнання зруйнована, що призвело до дефіциту електроенергії, зокрема в Харківській, Донецькій, та Сумській областях.

Попри імпорт електроенергії, не вистачає світла, і влітку можуть бути масові відключення. У цій ситуації, багато українців намагаються забезпечити свою залежність від електроенергії, зокрема за рахунок покупки зарядних станцій та інших пристроїв.

Популярні новини зараз

Переплатять за комуналку всі, якщо не встигнуть вчасно: українців попередили про лічильники

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

"Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року

Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії

Показати ще

Генератор, скріншот: Youtube

Протягом другого тижня квітня продажі зарядних станцій та іншої техніки для запобігання блекаутів зросли на 50%. Найбільш затребувані станції коштують від 24 до 54 тисяч гривень, але популярність також мають дорожчі моделі.

Попит на повербанки подвоївся, особливо на моделі на 10, 20 і 30 тисяч mAh. Відзначено значне зростання попиту на генератори, особливо після відключень електрики в Харківській області, де малий бізнес і приватні будинки активно закуповують моделі з потужністю від 5 до 7 кВт.

Павербанк. Фото: Youtube

Торгівельні мережі очікують зростання попиту на товари для подолання блекаутів. Багато українців вже мають необхідну техніку, придбану під час попередніх енергетичних криз, але інші тепер змушені купувати нове обладнання через знос або недостатню якість раніше придбаного.

Нагадаємо, готуйтеся до потужних ударів: українців закликали не нехтувати тривогами

Раніше ми писали про те, що коли українці залишаться без світла: до чого готуватись