Українці мають право оплачувати житлово-комунальні послуги частинами, але для цього слід укласти відповідний договір. Про це розповіла директор "Центру комунального сервісу" Юлія Петрик, йдеться у повідомленні пресслужби КМДА.

На цей час можливість оплачувати комуналку частинами мають лише ті споживачі, які накопичили заборгованість і не мають фінансової можливості відразу виплатити повну суму.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Для укладення договору про реструктуризацію споживач повинен звернутися до свого постачальника послуг або до сервісного центру ЦКС, якщо людина проживає у Києві.

Такий крок зменшує фінансове навантаження на споживача, адже сплатити борг можна кількома частинами. Крім того, це допомагає уникнути штрафних санкцій у вигляді пені, відключення послуг чи примусового стягнення боргу.

Популярні новини зараз

Мама найважчої людини Великобританії в паніці – не може поховати 317-кілограмового сина

Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили

Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки

Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати

Показати ще

Оплата комунальних послуг, кадр з відео

"При укладанні договору фахівці ЦКС обговорюють індивідуальні аспекти і платіжні можливості споживача. А, найголовніше, коли ви реструктуризували борг, то ви уникнете примусового стягнення боргів через суд й ризику припинення надання вам послуг", - пояснила чиновниця.

Борги за комуналку. Фото: скрін youtube

Для укладання договору про реструктуризацію знадобиться пакет документів: заява, документи, що підтверджують право власності на житло, паспорт та договори про надання житлово-комунальних послуг.

Раніше портал Знай повідомляв, держава сплатить комуналку замість пенсіонера: кому із літніх українців сильно пощастить.

Також наш портал інформував, залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, за прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників.