Жінка відкрила рахунок у Монобанку ще у 2020 році, спочатку з кредитним лімітом у 100 тисяч гривень. Через деякий час банк нарахував їй відсотки за користування кредитом у розмірі 149 811 гривень, що значно перевищує первісний ліміт.

Жінка вирішила оскаржити ці нарахування у суді, заявивши, що вони є неправомірними і просить застосувати наслідки нікчемності договору про надання банківських послуг в частині сплати відсотків.

Судове засідання, скріншот: YouTube

Згідно з банківською випискою від червня 2023 року, загальна заборгованість клієнтки складала 336 145 гривень. Однак, жінка стверджує, що вона насправді повернула банку на 118 828 гривень більше, ніж було отримано від нього на початку. Вона вимагає врахувати цю переплату і скорегувати загальний борг.

Справа ускладнюється тим, що банк заявляє про порушення жінкою умов кредитного договору, зокрема, несвоєчасне погашення платежів, що призвело до заборгованості. Жінка намагалася довести свою правоту, надаючи докази розрахунків і переплат.

Популярні новини зараз

Мама найважчої людини Великобританії в паніці – не може поховати 317-кілограмового сина

Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК

Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися

Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий

Показати ще

Монобанк, скріншот з відео

У рішенні Святошинського районного суду Києва, суд вирішив відмовити у задоволенні позову жінки. Суд вважає, що жінка належним чином ознайомилася з умовами договору, коли заповнювала анкету-заяву, і відповідно прийняла відповідальність за умови, які були визначені в документах.

"Суд доходить висновку про відмову у задоволенні позову, оскільки відсутні підстави для застосування наслідків нікчемності договору про надання банківських послуг в частині сплати відсотків", - наголосив суд.

Нагадаємо, що тільке це зможе гарантувати бронювання: про які правила мають знати ФОП

Крім того, Знай.ua повідомляв, що Держекоінспекція підбила перші підсумки операції "Нерест": вже збитків на сотні тисяч