Цьогорічні весняні зливи в Україні суттєво відтермінували початок сівби, залишивши фермерів із незасіяними полями на 20% більше, ніж зазвичай. Микола Сольський, міністр сільського господарства, зазначив, що це може погано позначитися на майбутньому врожаї.

Уряд вже шукає способи підтримки фермерів, включаючи фінансування та страхування.Також обговорюються плани, які допоможуть аграріям пристосуватися до мінливої погоди.

Наприклад, вони розглядають можливість використання нових технологій для збереження води та вирощування сортів рослин, які краще переноситимуть екстремальні умови.

Посівна, фото: скріншот з відео

Вже мала б розпочатися посівна кампанія кукурудзи, проте через погодні умови цього не сталося, що викликає занепокоєння щодо дотримання оптимальних термінів посіву.

Популярні новини зараз

2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію

Потрібно бути готовим: Галущенко звернувся до українців

Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття

Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект

Показати ще

Цього року в Україні весняна сівба відстає через дощі, і вже посіяно близько 748 700 гектарів кукурудзи з понад 2 мільйонів гектарів ярих культур загалом.

Через зменшення площі посівів кукурудзи на 4,5%, міністерство сільського господарства прогнозує, що врожай зернових цього року може скласти лише 52 мільйони тонн, а це на 6 мільйонів тонн менше ніж минулого року.

Посівна. Фото: скрін youtube

Це може вплинути на економіку країни та ціни на зерно у світі, оскільки Україна є одним із великих експортерів зерна. Зокрема, прогнозується збір 27 мільйонів тонн кукурудзи, 19 мільйонів тонн пшениці та 5 мільйонів тонн ячменю цього року.

Раніше ми писали про те, що можна поповнювати стратегічні запаси: у супермаркетах подешевшали крупи та консерви

Крім того, Знай.ua повідомляв, новий ціновий поріг: скільки заплатимо за картоплю, ріпчасту цибулю та моркву