Польща і Литва запропонували допомогу Україні у поверненні чоловіків, які повинні служити в армії. Таке рішення з'явилося після того, як Україна зупинила консульські послуги для цих чоловіків, які зараз за кордоном.

Це рішення спричинило протести серед українців у Польщі. Для українців у Польщі це може означати втрату доступу до багатьох пільг, оскільки для цього потрібен чинний закордонний паспорт.

Перетин кордону. Фото з відкритих джерел

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сказав, що не можна допустити, щоб українці за кордоном відпочивали у ресторанах, поки в Україні йде війна. Тому припинення послуг сприймається як справедливе рішення.

Багато українських чоловіків, які мали бути призвані до армії, перетинали кордони, щоб уникнути служби. Через це Польща вирішила ввести нові правила: українцям потрібно мати дійсний паспорт, щоб отримувати допомогу в Польщі.

Популярні новини зараз

"Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року

Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру

60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину

Газовики виписують штрафи на десятки тисяч гривень: кому зі споживачів готувати гаманці

Показати ще

Мобілізація, скріншот: YouTube

Водночас, польський уряд не планує забороняти перебування цих чоловіків у країні, але вони повинні мати всі необхідні документи для доступу до соціальних послуг.

Також наш портал інформував, паспорт "книжечка" – на вихід: в Україні хочуть повністю перейти на ID-картки

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що став злочинцем, щоб не мобілізуватися: як українець вирішив урятуватися від повістки

Вам буде цікаво дізнатися ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК