Верховна Рада України ухвалила законопроект №7731, який передбачає нові правила для роботодавців та працівників на стратегічно важливих підприємствах та об'єктах критичної інфраструктури.

Головна мета цього закону – забезпечити безпеку важливих для держави установ, захистити їх від можливого зовнішнього впливу та забезпечити надійність їхньої діяльності.

Окупація, скріншот: Youtube

Відповідно до законопроекту особи, які працюють на таких підприємствах та об'єктах, мають спеціальні зобов'язання щодо дотримання конфіденційності та відповідальності.

Зокрема, ці працівники повинні інформувати свого роботодавця, якщо у них є родичі або інші зв'язки з особами, які мешкають на територіях, контрольованих країною-агресором або на тимчасово окупованих територіях України.

Популярні новини зараз

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Працівники заводу / фото: Freepik

Закон також ставить під забороною приховування такої інформації. У разі виявлення факту приховування працівника може бути звільнено, оскільки така поведінка може вважатися потенційною загрозою для безпеки важливих об'єктів та інфраструктури країни.

Також важливо заборонити будь-яку діяльність, яка може допомогти країні-агресору або сприяти співпраці з нею. Закон вимагає від таких працівників дотримання суворих правил зберігання конфіденційної інформації, яка може містити як державні, так і комерційні таємниці.

Мобінг, звільнення - фото zen.yandex

Це допомагає додатково захистити важливі для країни сектори, забезпечуючи їх стабільність та безпеку. Закон має запобігти будь-яким діям, які можуть зірвати внутрішню стабільність України через зрадницькі або небезпечні зв'язки працівників з окупантами або ворожими силами.

Нагадаємо, диплом необов'язковий: як знайти роботу без вищої освіти в Україні

Вам буде цікаво дізнатись Катерина Репяхова зізналася, що Віктор Павлик погрожував їй розлученням: що його розлютило