В Україні нещодавно було прийнято важливі зміни у законодавстві щодо ринку вживаних автомобілів. ВР ухвалила законопроект №9083, який спрощує процеси, пов'язані з перереєстрацією та перепродажем таких авто.

Нові правила допоможуть тим, хто продає машини, адже це дуже популярно в Україні. Раніше дилерам доводилося перереєструвати кожну куплену машину спочатку на себе, а потім покупця після продажу.

вживані автомобілі

За новим законом машини можна вважати товаром, який продають, а не особистим майном. Це означає, що автодилери можуть зберігати автомобілі на своєму складі, не перереєструючи їх на своє ім'я, що спрощує та прискорює процес перепродажу.

При військовому стані, що діє в Україні, додаткова увага приділяється мобілізаційному обліку транспортних засобів. Усі автотранспортні засоби, що використовуються підприємствами, повинні бути поставлені на мобілізаційний облік до ТЦК, що підпорядковуються Міністерству оборони.

Популярні новини зараз

Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Показати ще

Автомобіль. Фото: скрін youtube

Це означає, що автодилерам необхідно отримувати спеціальні довідки про постановку на облік та зняття з обліку кожного автомобіля, що перебуває у їхньому володінні. Такий крок повинен забезпечити контроль за можливим використанням транспортних засобів у військових цілях або їх мобілізацію у разі потреби.

Законопроект №9083 створить нові можливості для розвитку бізнесу у сфері автотранспорту, але також покладає додаткові обов'язки на підприємців у період воєнного стану, що вимагає від них більшої взаємодії з державними органами щодо мобілізаційної підготовки.

Нагадаємо, що одинак ​​у цьому світі: українцям показали унікальний "Запорожець" з мотором Renault

Крім того, Знай.ua повідомляв, "Перекупам" доведеться мати справу з ТЦК: нові правила перереєстрації уживаних авто