З липня в Україні хочуть збільшити розмір заробітної плати для певної категорії громадян. Йдеться про українців, які отримали пошкодження у момент потужного вибуху на Чорнобильській АЕС, який стався 26 квітня 1986 року.

Про це повідомляє "На пенсії".

Народні депутати зареєстрували законопроєкт, який стосується підвищення рівня зарплати для постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. Якщо його приймуть, то для постраждалих українців запрацюють певні положення.

Так, таким українцям відновлять право відпочивати в санаторіях і ліквідують пільги, які стосуються їхніх доходів. До того ж, повернеться матеріальна виплата для тих, хто не може собі купувати продукти, але має своє підсобне господарство.

Катастрофа на ЧАЕС 26 квітня

Популярні новини зараз

Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Також збільшать розмір надбавок людям, які працюють на територіях з високим вмістом радіоактивних речовин, і тим, хто отримав ступінь інвалідності внаслідок катастрофи на ЧАЕС. Підвищать і додаткову пенсію за поранення.

До того ж, збільшать розмір матеріальної компенсації у разі втрати годувальника і підвищать мінімальну пенсійну виплату для осіб, які внаслідок аварії стали інвалідами.

Людина, яка тримає гаманець із грошима

Якщо депутати узгодять цей проєкт, то з 1 липня 2024 року українським громадянам, які постраждали через аварію на ЧАЕС, збільшать розмір виплат.

Нагадаємо, що деякі категорії українців можуть отримати гроші на оздоровлення.

Як повідомляли раніше, чому не всі пенсіонери в Україні отримують збільшені виплати.

Як писав "Знай" раніше, хто може отримати пенсію через втрату годувальника-військового.