Популярні фрукти активно ростуть у ціні та стають майже на вагу золота. Скільки у супермаркетах коштують банани, яблука та лимони, показують дані моніторингу на порталі "Мінфін".

Нові ціни на ходові фрукти відбирають все бажання їх купувати. Наприклад, у великих торгових мережах відчутно подорожчали яблука та лимони. Банани трохи подешевшали, але сильно вберегти гаманець не вдасться.

Ціни на фрукти. Фото: скрін youtube

Ціни на банани

Середня вартість бананів у супермаркетах становить 66,80 гривні за кілограм. Якщо порівнювати з минулим місяцем, то ціна знизилася приблизно на 1,5 гривні. При цьому в окремих торгових мережах цінники на банани сягають майже 70 гривень за кілограм.

Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття

Показати ще

Ціни на яблука

Яблука українці подорожчали в середньому майже на 6 гривень – до 26,44 гривні за один кілограм. Яблука "Айдаред" зросли у ціні з 23,96 до 27,80 гривні за кілограм.

Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін

Ціни на лимони

Вартість лимонів різко збільшилась. Якщо місяцем раніше вони в середньому продавалися по 56,94 гривні за кілограм, то на цей час доведеться викласти 75,70 гривні за кілограм. При цьому в деяких супермаркетах цінник на фрукт злетів майже до 100 гривень за кіло.

Ціни на лимони. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, молода картопля, цибуля та морква: що з цінами зараз і яких змін чекати далі.

Також наш портал інформував, ціни перекинулися "з ніг на голову": скільки заплатимо за вершкове масло, макарони та сардельки.

Крім того, ми писали, радіти нема чому: експерти дали невтішний прогноз щодо цін на продукти в Україні.