Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за своїми квитанціями з комуналки, є дуже важлива інформація. Так, зима поточного року може виявитися для населення набагато складнішою, ніж усі попередні. І одна з причин – не переглянуті тарифи на світ.

Про це розповів член парламентського Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube

За його словами, внаслідок обстрілів енергосистеми зараз ситуація складніша, ніж була після минулої зими. Нардеп каже, що уряду треба показати людям реальний стан в енергетиці та пояснити, що потрібно робити кардинальні кроки для вирішення проблем у галузі.

"Потрібно людям сказати правду. Якщо ми не ухвалимо якихось кардинальних рішень, то ми взимку матимемо з 24 години на добу, матимемо 12 або 18 годин тільки світло, тому що в нас буде надскладна ситуація і величезний дефіцит", - сказав Нагорняк. озвучуючи свої прогнози щодо можливого перегляду тарифу на електроенергію.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Показати ще

Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Він пояснив, що державні "Енергоатом" та "Укргідроенерго" покривають різницю між ринковою вартістю електроенергії та пільговим тарифом для населення. Фактично це коштує "Енергоатому" близько 100 млрд грн на рік, а "Укргідроенерго" – 25 млрд грн.

"Зараз ми надавати (постачати електроенергію – ред.) за пільговим тарифом для населення, на жаль, не можемо. І потрібно було це рішення (перегляд тарифу для населення – ред.) приймати раніше у квітні, і говорити з людьми відверто, що нам потрібно терміново проводити ремонтну кампанію", - наголосив нардеп.

Раніше заступник міністра енергетики Микола Колесник заявляв, що завдяки торішньому перегляду тарифу на електроенергію для побутових споживачів українська енергосистема отримала 3 ГВт потужностей.

Нагадаємо, в яких платіжках побачимо нові цифри: тарифи на комуналку з 1 травня.

Раніше повідомлялося, "Це повільна смерть": кияни в сказі від виправдань водоканалу про "хорошу" якість води.

Також, перестанете платити півпенсії: як знизити витрати на електроенергію.