Українці можуть зіткнутися з невірними нарахуваннями за холодну воду та каналізацію. Відповідне попередження з'явилося на офіційній facebook-сторінці "Київводоканалу".

Фахівці комунального підприємства заявили, що щомісяця з 1 по 9 число облікові бази закриваються та розпочинаються роботи з формування рахунків за воду. У цей період показники лічильників не приймаються.

Лічильник води. Фото: скрін youtube

Домогосподарства, які не передали дані про споживання, повинні бути готові до того, що в їх платіжках можуть з'явитися зайві нарахування. Ситуація може лише посилитись, якщо систематично ігнорувати цю процедуру.

"Якщо ви забули чи не встигли передати показники вчасно, в цьому місяці нарахування буде здійснено за середніми показниками ваших лічильників за попередні періоди. Але якщо ви не передаватимете дані довгий час, це може призвести до невірних нарахувань", - попередили споживачів.

Популярні новини зараз

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Платіжка. Фото: скрін youtube

Водоканальники нагадали, що споживачі можуть передавати показники будь-якого зручного дня, починаючи з 10 числа і до останнього дня місяця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, до відключення краще не доводити: скільки водоканальників візьмуть за відновлення послуг.

Також наш портал інформував, проігноруєте – заплатіть утричі більше: на кого можуть очікувати неприємності через лічильники води.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, за прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників.