Чоловік незадоволений рішенням компанії "ДТЕК Дніпровські електромережі" відключити його будинок від енергопостачання і вважає ці дії незаконними. Він подав позов до суду з вимогою відновити електропостачання.

Суд у місті Новомосковськ Дніпропетровської області розглядав справу чоловіка, який стверджував, що за рекомендацією від Державної інспекції з енергетичного нагляду, компанія "ДТЕК Дніпрообленерго" мала негайно відновити його електропостачання безкоштовно. Проте, компанія не виконала цю вимогу.

Дані лічильника світла, скріншот: ДТЕК

Компанія "ДТЕК Дніпровські електромережі" подала зустрічний позов проти чоловіка, заявивши про необхідність відшкодування збитків у розмірі 129 785 гривень.

Вони стверджували, що при перевірці домогосподарства було виявлено самовільне підключення електроустановок до електромереж, що оминало лічильник, призводячи до безоблікового споживання електроенергії.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Бандитський Львів: хто такий Богдан Копитко, авто якого підірвали і розстріляли невідомі

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Суд вивчив усі матеріали справи, включно з актом про усунення порушення від 23 жовтня 2018 року та актом про підключення, і вирішив, що вимоги чоловіка є необґрунтованими, оскільки електропостачання було відновлено після усунення порушень.

Таким чином, вимога про відновлення електропостачання вже не була актуальною. В результаті, суд відмовив чоловіку в задоволенні позову та задовольнив вимоги компанії "ДТЕК Дніпровські електромережі" про стягнення збитків, завданих порушенням правил користування електричною енергією.

Нагадаємо, пенсійні оновлення: що змінилося у травні

Вам буде цікаво дізнатися більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими