В Україні вже настав сезон черешень, який стартував на 3 тижні раніше, ніж зазвичай. Стало відомо, де вже почали збирати урожай цих популярних літніх ягід і скільки зараз коштує 1 кілограм черешень на місцевих ринках.

Про це повідомляють на сторінці "Made in Uzhhorod" у Facebook.

Стало відомо, що в Ужгороді та Мукачеві на початку поточного місяця фермери вже почали збирати черешні на своєму городі. Водночас, на місцевих ринках ще не так багато цієї ягоди, проте, за 1 кілограм вже потрібно віддати 250 гривень.

Відомо, що за 200 грамів цієї ягоди потрібно віддати 50 гривень, а ось пластикова коробка черешень коштуватиме 100 гривень. До того ж, активно торгують і полуницею, вартість якої становить від 60 до 80 гривень за 1 кілограм.

"Мені скоро 60, але не пам'ятаю, щоб так рано були ранні черешні на базарі. Найперше бачила 15-20 травня. Почекаю, коли будуть дешевшими. Краще куплю полуницю – ціни впали", – кажуть місцеві жителі.

Популярні новини зараз

Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Черешня, фото EastFruit

Відомо, що раніше на Закарпатті перші черешні з’являлися лише після 20 травня. Цього року аналітики очікують ранній врожай черешень і в Запорізькій області, де ягоди продаватимуться на 2 тижні раніше, ніж це було у попередні роки.

Нагадаємо, що в Україні несподівано і суттєво зростають ціни на найпопулярнішу літню ягоду.

Як повідомляли раніше, на українських ринках раптово підвищили вартість малини.

Як писав "Знай" раніше, скільки в Україні коштують сьогодні популярні ягоди.