В Україні в травні не підвищуватимуть тарифи на електроенергію, як це було на початку весни цього ж року. Як стверджує прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, у подальшому за 1 кіловат українцям потрібно буде віддавати 2,64 гривні, тобто, так само, як і було.

Про це Денис Шмигаль розповів на своєму каналі в Telegram.

"Ми затвердили постанову, яка зберігає пільгову ціну на газ для постачальників тепла і гарячої води для населення до кінця літа. Залишаємо цю ціну без змін. Положення про покладання спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії буде продовжено до 31 травня", — наголосив український прем’єр-міністр.

Водночас, експерт Інституту енергодосліджень Юрій Корольчук вважає, що світло подорожчає спочатку влітку, а вже потім перед початком опалювального сезону, тобто, у жовтні або листопаді. Проте, він каже, що тариф одразу не підвищиться вдвічі.

Тарифи на комунальні послуги. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження

Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Показати ще

"Думаю, підвищать тариф спочатку влітку, а потім десь у жовтні-листопаді — перед опалювальним сезоном. Вдвічі тариф точно не зросте одразу. Поки розглядають варіант до 4,5 грн/кВт-год, тобто, спочатку — до 3,5 грн/кВт-год, а потім — до 4,5 грн/кВт-год", – стверджує фахівець з Інституту енергетичних досліджень Юрій Корольчук.

Нагадаємо, як можна ефективно зменшити тарифи на користування електроенергією.

Як повідомляли раніше, як можна отримати майже 500 гривень компенсації за комунальні послуги.

Як писав "Знай" раніше, які категорії українців зможуть не платити за доставку газу.