В Україні невдовзі відбудеться зростання пенсій для конкретної категорії пенсіонерів. А саме для тих, хто не припинив працювати навіть після офіційного виходу на пенсію.

Зміни почнуть діяти з червня цього року, за умови, що до того часу всі необхідні дані будуть оброблені та підготовлені до впровадження. Ця ініціатива передбачає врахування додаткового часу роботи, який пенсіонери відпрацювали після останнього разу, коли їм перерахували пенсію.

Перерахунок пенсій, скріншот: YouTube

Якщо після останнього перерахунку пенсіонер працював і заробив щонайменше 24 місяці додаткового стажу, його пенсію перерахують. Якщо ж він працював менше 24 місяців, але з останнього перерахунку пройшло вже два роки, пенсію також можуть перерахувати.

Завдяки цьому механізму пенсіонери, які активно працювали і сплачували страхові внески, можуть розраховувати на збільшення своїх місячних виплат. Наразі, за кожен рік такого стажу, додається 23,61 гривні до пенсії. Таким чином, навіть мінімальна надбавка складатиме 47,22 гривні щомісяця.

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 20-26 травня для всіх знаків Зодіаку: конфлікт Водоліїв, маскування Терезів та шанс Близнят

Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Перерахунок пенсій, скріншот з відео

Процес перерахунку буде реалізовано після отримання відомостей про сплату єдиного внеску за перший квартал 2024 року. Державний реєстр загальнообов'язкового державного соціального страхування має отримати ці дані до 10 травня, що дасть можливість провести необхідні обрахунки і виплатити підвищені пенсії вже у червні.

Нагадаємо, індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році

Також, Знай.ua писав про які виплати можуть впливати на вашу пенсію