Новий закон про захист військовослужбовців та їхніх сімей принесе кілька важливих змін щодо пільг для дружин (або чоловіків) військовослужбовців.

Суть у тому, що подружжя військових, які були покликані на службу в період мобілізації або у спеціальний період, тепер звільнятимуться від штрафів та пені за невиконання фінансових зобов'язань перед різними організаціями та людьми.

Військовий облік жінок, скріншот: YouTube

Про це йдеться у пункті 14 Закону "Про соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" та в рамках Закону про мобілізацію 10449.

Це поширюється на ситуації з кредитами, крім тих, які пов'язані з купівлею житла чи автомобілів.

Популярні новини зараз

Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного

Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати

На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців

ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів

Показати ще

Важливо зазначити, що ці зміни також стосуються подружжя військових, які брали активну участь у захисті України, включаючи участь в АТО та інших заходах, пов'язаних з національною безпекою та обороною.

Родина військового. Фото Freepik

Це позитивний крок у забезпеченні додаткової підтримки та захисту сімей військовослужбовців в умовах їхньої служби та ризику, пов'язаного з обороною країни.

Зміни у законодавстві про мобілізацію почнуть діяти з 18 травня, після чого сім'ї військовослужбовців зможуть мати більший захист та стабільність у період активної служби.

Варто нагадати, що в Україні "посилили" штрафи для ухилістів: від чого залежить сума покарання і як оскаржити.

Крім того, Знай.ua повідомляв, як вилізти з боргової петлі, коли комуналка душить

Також наш портал інформував, що у українців пропонують штрафувати за несплату електроенергії: 50 тисяч гривень і не менше