Українка висловила своє невдоволення щодо високого нарахування за ФСГ (функціонування системи гарячого водопостачання будинку) у своєму будинку та вказала на значну зміну суми порівняно з попередніми платежами.

"У квітні у мене гарячої води було 0 кубів – надіслали 275 грн за ФСГ, хоча раніше було 50 грн за 2 куби. Творять, що хочуть",звернулася дівчина до "Київтеплоенерго".

Вода / фото: Pinterest

У відповідь оператор "Київтеплоенерго" пояснив, що ФСГ включається до платіжок з грудня 2021 року згідно з урядовою методикою розподілу комунальних послуг між споживачами.

Ця оплата призначена за теплову енергію, яку будівля споживає для роботи внутрішньої системи гарячого водопостачання та сушки для рушників.

Популярні новини зараз

В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт

Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все

Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу

Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного

Показати ще

Звернення до "Київтеплоенерго" / фото: скріншот Facebook

Розмір нарахування залежить від типу та конструкції системи ГВП. Нарахування ФСГ здійснюються для всіх будинків, обладнаних системою гарячого водопостачання, і навіть якщо мешканець користується бойлером, плата за функціонування системи все одно стягується відповідно до законодавства.

Оплата за ФСГ здійснюється протягом усього року, коли надається послуга гарячого водопостачання, і для отримання інформації про нарахування за конкретним приміщенням рекомендується звернутися онлайн через месенджер на сторінці ЦКС.