Багато українців користуються бойлерами, що чинить серйозний тиск на енергосистему. Як економно користуватися водонагрівачем, розповів голова Асоціації енергоаудиторів України Вадим Литвин в інтерв'ю "Українському Радіо".

Прийняти гарячу ванну чи душ – базова потреба кожної людини. Централізованим гарячим водопостачанням користуються не всі громадяни, адже багато хто встановив бойлери. За нинішньої ситуації в енергосистемі – це серйозна проблема.

Бойлер. Фото: скрін youtube

Вадим Литвин заявив, що на даний момент бойлери сильніше "б'ють" по енергетиці, ніж кондиціонери. Існують альтернативні способи освіжитися у спеку, а потреба у гарячій воді є завжди.

"Він не постійно "їсть" енергію. Він нагрівся, зупинився. Але оскільки ви ввечері чи з ранку пішли в душ, вода охолола і він включається", - зазначив експерт.

Популярні новини зараз

Не надумайте брати ці яйця: українців попередили про небезпеку у супермаркеті

Щоб отримувати пенсії, українцям потрібно терміново з'явитися у ПФУ: залишили лише 10 днів

Чи витримають школярі спеку: МОН вводить жорсткі заходи

"Київстар" оголосив про нові зміни: вже з сьогоднішнього дня

Показати ще

Електролічильник. Фото: скрін youtube

Щоб не перевантажувати енергосистему і, можливо, трохи зменшити рахунки за світло, він рекомендує використовувати таймери. Але наголошує, що для цього важливо розуміти графіки відключень.

"Передусім, якщо ви не можете відмовитися, тому що у вас це єдине джерело гарячого водопостачання, то тут могло б допомогти використання таймерів, які хоча б не включали його в пікові періоди", - радить експерт.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, електроенергія подорожчає вже наприкінці травня: українців приголомшили новими цінами.

Також наш портал інформував, ризикуєте залишитися без світла та води, натомість із судовою повісткою: які покарання готують боржникам за комуналку.

Крім того, ми писали, забудете про завищені платіжки: що потрібно зробити, якщо встановлено квартирний лічильник води.