Українці не зможуть розрахуватися у торгових точках деякими купюрами. Які гривні не прийматимуть ні магазини, ні фінустанови, розповіли у Національному банку України.

У гаманцях українців можуть знайти купюри, які не прийматимуть магазини, банки та інші юридичні особи. Мова про значно забруднені банкноти - більш ніж на 45% площі.

Гаманець з грошима. Фото: скрін youtube

Які купюри не мають права приймати:

  • банкноти, забруднені радіоактивними та хімічними речовинами, токсичними органічними субстанціями, які можуть мати негативний вплив на здоров'я людини;
  • гривні, пошкоджені водою, вогнем, хімікатами або рідинами, площа яких під час прийому та обробки може стати меншою за 55% від початкової;
  • якщо пошкодження грошових знаків призвело до їх спікання чи склеювання.

Гроші. Фото: Youtube

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 17-23 червня для всіх знаків Зодіаку: знайомства Овнів, війна Близнят та скандалу Козорогів

Українцям роздадуть шалені гроші: хто може отримати

Не надумайте брати ці яйця: українців попередили про небезпеку у супермаркеті

Краще на якийсь час переїхати: п'ять областей відключатимуть частіше за інших - список

Показати ще

Подібні банкноти не варто одразу викидати на смітник, оскільки є можливість їх обміняти. Для цього необхідно звернутись до територіальних підрозділів Національного банку. Проте обмін забруднених купюр можливий лише у разі надання офіційних документів щодо проведення дезінфекції або дезактивації банкнот.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, 41 грн за "зелений"? Банкір розповів, що буде з курсом долара в Україні до початку літа.

Також наш портал інформував, вакансій побільшає, а зарплата не зміниться? Національний банк розповів, що буде з ринком праці у 2024 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, більше не виманять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими.