Побутових споживачів електроенергії закликали свідомо підійти до важливої ​​процедури та не ризикувати власними гаманцями. Що потрібно зробити до 3 червня, розповіли фахівці "Полтаваобленерго".

Зовсім не рідкість, коли українці отримують рахунки за світло та порівнюючи їх із показниками лічильника, виявляють, що їм нарахували "зайві" цифри. У результаті доводиться витрачати час та сили, щоб зрозуміти, звідки взялися завищені суми.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Енергетики нагадали, що уникнути таких непорозумінь досить просто. Зокрема, щоб отримати правильні платіжки за травень, споживачів закликали своєчасно передати показники лічильників електроенергії. Процедура стартує 30 травня і триватиме до 3 червня.

"Починаючи з 30-го травня і до 3-го червня, триває період передачі показів за травень. Слід звернути увагу, що платіжки за фактично використану протягом місяця електроенергію формуються саме на основі своєчасно наданих показів. В іншому випадку, дані розраховуються за середньомісячним обсягом споживання", - попередили до обленерго.

Популярні новини зараз

Хлопчик, який втратив матір на війні, звернувся до Лубінця з проханням "розібратися" з бабусею-злодійкою: забрала всі гроші дитини

МСЕК хочуть розпустити: українцям з інвалідністю готують нові правила

Будуть призвані у двох випадках: нові правила мобілізації чоловіків старше 50 років

В Україні визначили 4 категорії пенсіонерів, які отримуватимуть 8000 грн

Показати ще

Електролічильник. Фото: скрін youtube

У цей же період передати незмінні показники мають і українці, котрі тимчасово не користуються електроенергією. Це дозволить постачальнику зрозуміти, що у домогосподарстві зберігається нульовий обсяг споживання та вбереже споживача від необґрунтованих нарахувань.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, знімаєте свідчення неправильно та переплачуєте: українці отримали інструкцію щодо лічильників.

Також наш портал інформував, з інших беруть кілька тисяч: кому з українців задарма встановлять двозонні електролічильники.

Крім того, ми писали, платіжки за світло розраховуватимуть за різними коефіцієнтами: кому дадуть шанс заощадити.